Arne Vodder om sit eget design

Arne Vodder interview 2009:

Hvad er godt design for dig? Det skal være brugbart og æstetisk smukt. er det fx en stol, så skal man kunne sidde ordentligt. Og formmæssigt er det vigtigt for mig, at designet er flot at se på – med rundinger og organiske former. Hvad er dit yndlingsmøbel? Jeg er glad for alle mine møbler, men yndlingsmøblet er 29 skænken, der har en bar i den ene ende. Hvorfor tror du, at dine møbler stadIg er populære? Det må være det tidløse i designet. At der er tænkt over kvaliteten, og at det ikke ser fabriksproduceret ud, men ligner rigtigt håndværk. Organisk, æstetisk og smukt udført.

Designeren og arkitekten Arne Vodders møbeldesign fik stor international succes i 50’erne og 60’erne. Og kvaliteten og det tidløse udtryk holder stadig i sådan en grad, at flere af hans møbler nu igen sættes i produktion. Designeren og arkitekten Arne Vodder forstod som andre store designere i hans generation at skabe æstetisk og tidløst design, der stadig i dag er eftertragtet. Arne Vodder var især var kendt for sine skænke, borde og skriveborde, der havde et særligt karakteristisk og organisk design uden skarpe kanter.

I 2009 indgik Arne Vodder et samarbejde til med møbelproducenten Gesten Maskinsnedkeri, senere med PJ Furniture A/S og i dag Snedkergaarden A/S. Og den gamle designer nåede selv at opleve de første færdige resultater af den nye produktion, som han var meget tilfreds med. Han havde stadig masser af idéer, fx at skænken skulle have flere farver på fronten. Arne Vodders design er stadig aktuelt den dag i dag både pga. det tidløse udtryk og den høje kvalitet i udførelsen, som han lagde stor vægt på.

Follow us on Facebook

Follow us on Pinterest